Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы Меркі ауданының білім бөлімі «№21 жалпы орта білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі № 116 бұйрықтан көшірме » №21 ЖОББМ
Жамбыл облысы
Меркі ауданы білім бөлімінің
"№21 жалпы орта білім беретін мектебі"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 2-51-28
Есепші бөлімі:
+7(72632) 2-51-28
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы Меркі ауданының білім бөлімі «№21 жалпы орта білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі № 116 бұйрықтан көшірме
31
август
2022

Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы Меркі ауданының білім бөлімі «№21 жалпы орта білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі № 116 бұйрықтан көшірме



Андас батыр   ауылы                                                                                                            31.08.2022 жыл



2022-2023 оқу жылында білім алушылардың мектеп асханасында тегін және ата - ана есебінен тамақтануын ұйымдастыру және аталған бағытта жұмыс атқаруда жауапты мамандарды бекіту туралы 



Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2020 жылғы 24 сәуірдегі №158 бұйрығына 10-қосымшасымен бекітілген «Жалпы білім беретін мектептерде білім алушылармен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» мемлекеттік қызмет көрсету қағидалары мен «Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру және мектепке дейінгі білім беру ұйымдарында, жетім балалар мен ата-аналарының қамқорлығынсыз қалған балаларға білім беру ұйымдарында тәрбиеленуші және білім алушы балаларды тамақтандыруды қамтамасыз етуге байланысты тауарларды сатып алу қағидаларын бекіту туралы» 2018 жылғы 31 қазандағы №598 бұйрығына өзгерістер енгізу туралы  Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2021 жылғы 24 мамырдағы №231 бұйрығының 1-қосымшасы 2-тарау 3-параграфының 109 тармақшасы және 2022-2023 оқу жылында білім алушылардың мектеп асханасында бір мезгіл тегін және ата - ана есебінен тамақтануын қамтамасыз ету мақсатында БҰЙЫРАМЫН:

1.2022-2023 оқу жылында білім алушылардың мектеп асханасында тамақтануын қадағалау мақсатында төмендегі құрамда тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераждық) комиссия құрылсын:

        Э.А. Бекжанова – мектеп директоры, комиссия төрайымы

                 Б. Жандарова - директордың оқу-тәрбие ісі жөніндегі орынбасары 

               А. Назаркулова – ата-аналар комитетінің төрайымы

               А. Каналы  – медициналық қызметкер

               З.Домасбекова – ұжымның кәсіподақ ұйымының төрайымы 

               Т.Т. Альжанов – қамқоршылық кеңесінің мүшесі    

               Э. Ахметова – әлеуметтік педагог 

                Э. Абдикулова  -  директордың шаруашылық ісі жөніндегі орынбасары                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

2.31.08.2022 жылғы алқалық басқару органның шешімімен бекітілген түрлі санаттағы   94 (тоқсан төрт) білім алушы 2022 жылдың 1 қыркүйегі мен 2023 жылдың 31 мамыр аралығында мектеп асханасында бір мезгіл тегін тамақпен қамтылсын.

  1. 2022 жылдың 1 қыркүйегі мен  2022 жылдың 31 мамыр аралығында 1-11 сынып білім алушылары арасында мектеп асханасында ата-аналар есебінен тамақтану ұйымдастырылсын.
  2. Тегін тамақпен қамтылған 94 білім алушы арасынан тамақтану күндерінде түрлі себеппен мектепке келмей қалған білім алушы денсаулығына байланысты диспансерлік есепте тұрған білім алушымен алмастырылсын.
  3. Білім алушылардың мектеп асханасында тамақтануын қадағалау тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия мүшелері мен кезекшілік атқарған сынып жетекшілеріне жүктелсін.
  4. Медициналық қызметкер А. Каналы  жауапты:
  • тамақтың сапасына органолептикалық бағалау жүргізуге, санитарлық қағидалармен бекітілген нысан бойынша бракераж журналына жазба енгізуге;
  • азық-түліктердің сақталу жағдайы мен тұтыну мерзімін қадағалауға;
  • жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасына, жеткілікті қолданылуына, күнделікті ас мәзірін дайындалуына;
  • мәзір бойынша бекітіліп, дайындалған тағам мөлшерінің, көлемінің сәйкестігіне.

7.  Директордың   шаруашылық ісі жөніндегі орынбасары   Э. Абдикулова жауапты:

-    тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш - технологиялық жабдықтардың     

      жарамдылығына;

-    асхананың материалдық жабдықталуына.

      8.   2022-2023 оқу жылында мектеп асханасында білім алушылардың тегін және ата-ана есебінен  

      тамақпен қамтылу жұмысына жауапты болып директордың оқу ісі жөніндегі  орынбасары   

      Б. Жандарова  бекітілсін.

      9.  І ауысымда   оқитын білім алушылар 2 лекпен: I лек -   сағат 09.35-те тамақтансын.

                                                                                             II лек – сағат 10.25-да тамақтансын

           ІІ ауысымда оқитын  білім алушылар 2 лекпен: I лек -   сағат 14.45-де тамақтансын.

                                                                                             II лек – сағат 15.35-да тамақтансын.

    10.  Асханадағы сынып жетекшілерінің кезекшілік кестесі бекітілсін.                                                         

    11. Тегін және ата-аналар есебінен  тағамды әзірлеу жұмысына  жауапты болып аспазшы  

           Г. Кобелекова, дайындалған тағамның сапасын тексеру жұмысына жауапты болып медбике  

           А. Каналы бекітілсін.

    12. Бракераждық жұмысты бақылау мектептің медициналық қызметкері А.Каналыға  жүктелсін.           

    13. Бұйрықтың орындалуын қадағалау жауапты маман, директордың оқу ісі жөніндегі   

      орынбасары Б.Жандароваға жүктелсін.




Мектеп директоры                                    Э.А. Бекжанова

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   


Похожие публикации: