Nutrition » Страница 35 » №21 ЖОББМ
Zhambyl region
Меркі ауданы білім бөлімінің
"№21 жалпы орта білім беретін мектебі"
Education Department of Kordai district
Reception room :
+7(72632) 2-51-28
bookkeeping:
+7(72632) 2-51-28
Version for
visually impaired
» » Страница 35
ІV тоқсандағы ыстық тамақтың   ұйымдастырылуы
08
April
2021
ІV тоқсандағы ыстық тамақтың ұйымдастырылуы
№21  жоббм   І V тоқсандағы   ыстық   тамақтың ұйымдастырылуы Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің қаулыларына өзгерістер мен  толықтырулар енгізу туралы 2021 жылғы 25 наурыздығы №12 қаулысының 15 тармақшасында: « Оқушылардың тамақтануын ұйымдастыру және асханаға отырғызу осы қаулыға 46- қосымшаға сәйкес талаптарды сақтай отырып қамтамасыз етіледі»-делінген. Қаулыға сәйкес   2021 жылдың   1 сәуірінен 1-11сынып  білім алушылары    дәстүрлі оқуға көшірілді. Ағымдағы
2020-2021 оқу жылындағы №21 жалпы білім беретін мектебінде «Жалпы білім беретін мектептердегі  білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарттары оры
01
October
2020
2020-2021 оқу жылындағы №21 жалпы білім беретін мектебінде «Жалпы
2020-2021 оқу жылындағы №21 жалпы білім беретін мектебінде «Жалпы білім беретін мектептердегі  білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарттары орындалуы   бойынша  Анықтама Қаралатын орны:  педагогикалық кеңес                                                        тамыз 2020 жыл  Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 25 қаңтардағы қаулысымен бекітілген мемлекеттік білім беру
Білім беру ұйымдарындағы тамақтану сапасына мониторинг жургізу жөніндегі комиссияларға арналған жаднама
01
October
2020
Білім беру ұйымдарындағы тамақтану сапасына мониторинг жургізу
 1.Санитариялық-эпидемиологиялық қорытынды бойынша талап Эпидемиологиялық маңыздылығы жоғары объектіде асхана жұмысы басталғанға дейін санитариялық-эпидемиологиялық қорытынды болуы тиіс. 2. Ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиенасына қойылатын талаптар Қол жуу үшін оларға ыстық және суық су келтірілген раковиналар, қол жууға және кептіруге арналған құралдар орнатылады. 3. Жинау мүкаммалына қойылатын талаптар Жинау мүкәммалы (легендер, шелектер, щеткалар, шүберектер) таңбалануы және жеке (арнайы)
Мектеп  оқушыларың  тегін тамақтандырудың ұйымдастырылуын,   мектеп асханасындағы  санитарлық-гигиеналық талаптардың орындалуын тексеру  туралы
02
March
2020
Мектеп оқушыларың тегін тамақтандырудың ұйымдастырылуын, мектеп
Мектеп асханасының санитарлық жағдайын  бақылау үшін    мектеп  медбикесі: Каналы Ардақ тексеру жұмысын жүргізді.   Аспазшының оқушылардың ыстық тамақты ұйымдастыруға дайындығын, санитарлық-гигиеналық жағдайын тексеріп, ас үйдің  тазалық ережелері сақталғанын тексерді. Қоймалық бөлмелерде азық-түліктер жәшіктері дұрыс тіркеліп, сақталатын сөрелер арнайы тәртіппен орналастырылған. Азық-түліктердің сақталу жағдайы мен тұтыну мерзімі туралы асхана қызметкеріне  айтылды. Асхана бұрышында мектеп
Мектеп  оқушыларының тамақтануын қадағалау туралы
02
March
2020
Мектеп оқушыларының тамақтануын қадағалау туралы
Мектеп оқушыларының тамақтануын  қадағалау мақсатында  мектепте құрылған комиссия мүшелері  ас   мәзірінің дәмдік сапасын бақылау жасап, азық-түліктердің сапасын тексерді. Тамақтың сапасын, санитарлық талаптарға сай болуын  қадағаланды. Аспазшы дайындалған тағамның тәуліктік сынамасын алып отырады. Комисия мүшелері  тарапынан    мектепке жеткізілген азық – түліктердің    сапасы, тағам өнімдерінің жарамдылық мерзімі тексеріліп, қолданысқа  беріліп   отырады. Тез бұзылатын тамақ өнімдері: ет,
«Мектептегі тамақтандыру»
27
февраль
2020
«Мектептегі тамақтандыру»
 «Салауатты өмір салтын қалыптастыру» мақсатында  № 21 жалпы білім беретін мектеп оқушыларын ыстық тамақпен қамтамасыз ету  үшін  мектепте ата-ана комитетінің ұсынысы бойынша ата-аналар есебінен   бір мезгіл жеңілдетілген  ыстық тамақпен  қамтамасыз ету туралы ортақ шешім қабылданды.  Мектепте   барлығы 914 оқушы тіркелген. Жалпы ыстық тамақпен қамтылған оқушылар саны- 909  оқушы .  Оның ішінде ата-ана есебінен тамақтанатын балалар саны-865  оқушы,  атаулы әлеуметтік көмек алатын  отбасынан
«Тиімді тамақтану- денсаулықтың негізі»
19
февраль
2020
«Тиімді тамақтану- денсаулықтың негізі»
№21 жалпы білім беретін мектепте   тиімді  дұрыс   тамақтануын насихаттау мақсатында мектеп медбикесі Қаналы Ардақ  Бауыржанқызы 2020 жылдың 12 ақпан күні «Тиімді тамақтану- денсаулықтың негізі»    тақырыбында 5 сынып  оқушыларымен    іс-шара  өткізді.   Іс-шара барысында  дұрыс тамақтанудың адам өміріндегі маңыздылығы, әсіресе мектеп жасындағы балаларға  дұрыс тамақтануы туралы және мектептегі оқушылардың  денсаулығын  нығайту  мақсатында ұйымдастырылды. 
Тиімді тамақтану бойынша  «Ашық есік» күндерінің  ұйымдастырылуы
18
февраль
2020
Тиімді тамақтану бойынша «Ашық есік» күндерінің ұйымдастырылуы
Тиімді тамақтану бойынша  «Ашық есік» күндерінің  ұйымдастырылуы Мерзімі :11-13 ақпан  Мақсаты :   мектеп оқушыларының тамақтануын ,  асханадағы санитарлық-гигиеналық талаптардың орындалуын, астың  ас мәзіріне сай дайындалуы қадағалау.       Мектеп   асханасында   11-13 ақпан   күні аралығында асханадағы астың  ас мәзіріне  сай дайындалуы  туралы «Ашық есік» күндері  ұйымдастырылды. Комиссия мүшелері  азық- түліктердің сапасын,  астың ас   мәзіріне  сай  дайындалып жатқаны туралы тексеріс